fbpx

Ποιοι είμαστε

Το Χρώμα Γραμμή είναι ένα ανοιχτό Εργαστήρι Τεχνών και Επιστημών. Πεποίθηση μας είναι πως η ενασχόληση με τη τέχνη και τις επιστήμες απελευθερώνει και ανάγει το πνεύμα και τον άνθρωπο. Όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους μια ροπή προς τη Τέχνη και εμείς είμαστε εδώ για να βρούμε τη κλίση και να την βοηθήσουμε να εξελιχθεί.

Όπως και το κίνημα του Διαφωτισμού που σαν θεμέλιο είχε τη διάδοση της γνώσης και την πίστη στην πρόοδο μέσα σε δύσκολες εποχές έτσι και εμείς πιστεύουμε στην ανέλιξη και την απελευθέρωση κάθε ανθρώπου που επιτυγχάνεται μέσω της τέχνης και της επιστήμης.

Έτσι στο εργαστήριο μας δημιουργούμε, κάνουμε την τέχνη τρόπο ζωής και μέσα σε δύσκολες συνθήκες και σε γκρίζες ατμόσφαιρες βάζουμε το χρώμα μας, την πινελιά μας, που αλλάζει το τοπίο και μαθαίνουμε σε παιδιά και μεγάλους πόσο σημαντική μπορεί να είναι η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής.

1748

Ώρες Δημιουργίας

26

Ώρες Εργαστηρίων την Εβδομάδα

7

Εργαστήρια Ενηλίκων

12

Διαφορετικά Εργαστήρια

Τι κάνουμε

Παιδικό – Εφηβικό Εργαστήρι

Ζωγραφική – Γλυπτική – Χαρακτική

Στο τμήμα αυτό τα παιδιά γνωρίζουν τα υλικά και τις τεχικές που χρησιμοποιούν Ζωγράφοι, Γλύπτες και Χαράκτες και αναλαμβάνουν δραστηριότητες μέσα από τις οποίες αναδεικνύουν και μαθαίνουν να αξιοποιούν τις δεξιότητες τους. Παράλληλα μέσα από το πρόγραμμα και τη πρακτική άσκηση μαθαίνουν σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία της τέχνης. Τα προγράμματα είναι κατάλληλα για τη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, αλλά και για την ενδυνάμωση, καλλιέργεια και ανάπτυξη του φυσικού τους ταλέντου.

Κατασκευές – Παχνίδια

Για τους μικρούς μας φίλους που τους αρέσει περισσότερο η δημιουργική διαδικασία των κατασκευών, ετοιμάσαμε ένα μαγικό πρόγραμμα με εκπλήξεις που θα τους ενθουσιάσει.

Μακέτες

Για τους μικρούς μας φίλους που έχουν αναλάβει μια σχολική εργασία αλλά και για τους μεγαλύτερους που θέλουν να στολίσουν τον εργασιακό τους χώρο ή το σπίτι τους με μια μακέτα σας περιμένουμε στο εργαστήρι μας για να την αναλάβουμε εμείς όπως εσείς την έχετε φανταστεί.

Ρομποτική – Διερευνητική Μάθηση

Βαδίζοντας πλέον στο κόσμο της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης μέσα από τα μαθήματα ρομποτικής εξερευνούμε το μαγικό της κόσμο. Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά συνδυάζοντας τη μάθηση με τη ψυχαγωγία. Στα μαθήματα έρχονται σε επαφή με όλα τα στάδια για να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα όχι μόνο για την κατασκευή και τον προγραμματισμό των ρομπότ αλλά παράλληλα παρέχονται και γνώσεις μηχανικής, φυσικής, γεωμετρίας και ηλεκτρικών κυκλωμάτων.

Οι διδάσκοντες είναι πιστοποιημένοι από την Lego Education Academy και το πρόγραμμα σπουδών είναι ειδικά διαμορφωμένα για ηλικίες που ξεκινούν από 5 ετών.

Θεατρικό Παιχνίδι – Σκηνικά

Το εργαστήρι αυτό απευθύνεται στα παιδιά που θέλουν να εξερευνήσουν τον παραμυθένιο κόσμο του θεάτρου. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη φαντασία τους πραγματικότητα, να ζωντανέψουν το παραμύθι, να στήσουν το σκηνικό, να γίνουν οι ίδιοι ήρωες και μέσα απ΄αυτό να αναπτύξουν τις εκφραστικές και κινητικές τους δεξιότητες.

Χρώματα και Λέξεις

Στο πρωτοποριακό αυτό τμήμα δίνουμε τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να μπουν στον κόσμο της αγγλικής γλώσσας με χρώματα και ζωγραφιές και να μάθουν με ευχάριστο και παιχνιδιάρικο τρόπο.

Προετοιμασία για Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λύκειο (Κατεύθυνση Εικαστικών)

Ειδικό πρόγραμμα για μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν σε Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, που τους προετοιμάζει για το σχέδιο και τη γραπτή εξέταση του έργου.

Προετοιμασία για ΑΣΚΤ

Ειδικό πρόγραμμα για μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στην ΑΣΚΤ. Το πρόγραμμα θα σας δώσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεστε για την εισαγωγή σας στη σχολή καθώς και τη σιγουριά και την εμπειρία για να πραγματοποιήσετε το όνειρο σας.

Εργαστήριο Ενηλίκων

Μαθήματα Ζωγραφικής (για αρχάριους και προχωρημένους): Απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν περισσότερο τις δεξιότητές τους στη ζωγραφική αλλά και σε αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο της ζωγραφικής και της τέχνης. Εκπαιδευόμαστε πάνω στα υλικά, τις τεχνικές, τα χρώματα και τις σκιές, τους τόνους και τις αντιθέσεις και πως με όλα αυτά μπορούμε να συνθέσουμε τα δικά μας έργα.

Μαθήματα Γλυπτικής: Μαθαίνουμε να δουλεύουμε σε τρείς διαστάσεις, να επεξεργαζόμαστε τα κατάλληλα υλικά και να χρησιμοποιούμε τα ειδικά εργαλεία ώστε να δημιουργούμε τα δικά μας γλυπτά.

Μαθήματα Χαρακτικής: Με την κατάλληλη χρήση ειδικών εργαλείων χαράζουμε σε συγκεκριμένες επιφάνειες το σχέδιο που θέλουμε και τυπώνουμε το έργο μας.

Μαθήματα Decoupage: Η τεχνική που συνδυάζει τη ζωγραφική με το κολάζ και εφαρμόζεται στη διακόσμηση αντικειμένων από κάθε επιφάνεια (ξύλο, γυαλί, πλαστικό, κ.λ.π.).

Μαθήματα Ψηφιδωτού: Ξεκινάμε να γνωρίσουμε τα διάφορα είδη των ψηφιδωτών, τα υλικά και τις τεχνικές κατασκευής τους, τον τρόπο που σχεδιάζουμε μια παράσταση και τον συνδυασμό δύο ή περισσότερων υλικών, π.χ. γυαλί και ξύλο ή σύρμα.

Art Therapy (Ομαδικά ή ατομικά βιωματικά σεμινάρια): Ένα σύγχρονο μέσο εκτόνωσης άγχους, εσωτερικής έκφρασης και ανάπτυξης επικοινωνιακών δεξιοτήτων.